...

Juwelier Arnold

JUWELEN

ONDERHOUD VAN JUWELEN

GOUD EN ZILVER

 Gouden en zilveren sieraden kunnen schoongemaakt worden met een goede sieradenreiniger die u kunt kopen bij de juwelier of goudsmid of u kunt de sieraden schoon laten maken door Juwelier Arnold.

Zelf kunt u de sieraden ook af en toe in een zeepsopje (bijvoorbeeld van groene zeep) dompelen. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tanden-borstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een flanellen doek.

Zilver kan, door zwavelverbindingen – makkelijk zwart worden.

Vermijd zwavelhoudende substanties en chloor.

DIAMANT

Diamanten sieraden kunnen dof worden door huidvet, zeep, boter of olie. Ze verliezen zo hun glans, terwijl juist die schittering, dat oneindige spel van licht, diamant zo onweerstaanbaar maakt. Daarom moet een diamant gemiddeld een keer per maand worden gereinigd.

Het reinigen kan op een aantal manieren:

Maak in een kommetje een warm sopje met een zacht, vloeibaar (af)wasmiddel. Borstel de diamant hierin voorzichtig schoon met een tandenborstel. Leg hem daarna in een zeef en spoel hem onder warm, stromend water af. Dep hem daarna droog met een zachte, niet pluizende doek.

Een ander huishoudmiddeltje om diamant weer te laten schitteren is een mengsel van ammoniak en water. Maak een oplossing van gelijke hoeveelheden koud water en ammoniak. Leg het sieraad met de diamant hierin en laat het een half uur weken. Haal het sieraad er dan uit en klop voorzichtig met een borsteltje zacht op de voor- en achterkant van de zetting. Haal het nog een keer door de oplossing en laat de diamant, zonder na te spoelen, op een stuk papier drogen.

Vanzelfsprekend kan een diamant ook met een goed merk vloeibare juwelenreiniger worden schoon gemaakt.

Juwelier Arnold heeft tal van uitstekende onderhouds-middelen in voorraad. Ook voor het onderhoud van uw sieraden met diamant geldt: vraag ons gerust om méér informatie of advies!

PARELS​

 Parels leven op als ze zo veel mogelijk op de huid worden gedragen. Huidvet beschermt de parel en verhoogt de glans; het lijkt alsof ze er door worden gepolijst.

Helaas zijn er ook stoffen die de typische, zachte parelglans verminderen. Zuren zijn hier een voorbeeld van, maar ook transpiratie, cosmetica, haarlak en parfum kunnen uw parels beschadigen. Wanneer parels van tijd tot tijd met een vochtige doek (alleen water, nooit een chemisch wasmiddel) worden behandeld glanzen ze weer als vanouds.

Laat uw parelsnoer, als u het veel draagt, één keer per jaar opnieuw rijgen. Daarbij moet na iedere parel een knoopje worden gelegd. Dit voorkomt dat u parels verliest als het snoer onverhoopt mocht breken

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.